VIETAS
Miers un dabas veltes Kirišā
Show 2598472406 23f70afcd5 o

Miniatūrais kūrorts Kiriša atrodas tikai 5 km no Kemeras, to drīzāk var pat uzskatīt par lielās māsas priekšpilsētu. Kiriša jau sen varēja saplūst kopā ar Kemeru mīlas apskāvienos, ja nebūtu viens „bet”, kalna klintis, kuras slejas līdz pašam jūras krastam, strikti nodalot abas kaimiņienes vienu no otras. Taču, lai arī Kirišā nav tik labi attīstītas infrastruktūras un izklaides iespēju, tur ir klusums, miers un galvu reibinošas ainavas.

No otras puses Kirišu nodala Akvas upe un tūdaļ aiz tās atrodas vēl viens simpātisks kūrortiņš – Čamjuva. Līdz Čamjuvai var viegli nokļūt ar kājām. Uz Kemeru var aizbraukt ar vietējo maršruta taksometru – dolmušu 10 minūtēs, līdz Antālijai var aizbraukt apmēram 40 minūšu laikā.

Kopumā, Kiriša ir apbrīnojami zaļa vieta. Tahtali jeb Olimpa kalnu virsotņu veģetācija, visapkārt esošie augļu dārzi, palmu audzes, lagūnas un daudz kas cits padara atpūtu šeit jo īpaši patīkamu, salīdzinājumā ar tuksnešainajām Alāniju un Side.

Kirišas pludmales ir klātas ar smalkiem oļiem, taču dažu viesnīcu saimnieki, lutinot savus viesus, ir izkaisījuši pludmalēs smiltis, uzcēluši simpātiskas piestātnes tā, ka atpūta šeit patiks gan bērniem, gan arī jautrai kompānijai.

Citu apskates objektu tieši Kirišā nav, ja nu vienīgi Tahtali kalnu grēda. Uz tā nogāzes var novērot regulārus uguns uzliesmojumus, kuri notiek dabasgāzei saskaroties ar gaisu. Vēl kilometra attālumā no pilsētas atrodas mošeja.

Taču pavisam noteikti ir vērts aplūkot arī netālās vietas, tādas kā Fazelisa, Tahtali, Čirali un Kemera. Uz visām no tām gan vietējās, gan jūsu pašu ceļojumu aģentūras organizē ekskursijas. Tiek piedāvāti arī izbraucieni uz attālākām vietām: senās likiešu kapenes Olimpā, Miras drupas, Kapadokijas alu klosteri, Kekovas sala, Gejnikas Dinoparks un kanjons. Ir iespējams doties divu dienu ekskursijā uz Efesu un Pamukkali.

Viss, ko gleznainā Kiriša saviem atpūtniekiem var piedāvāt ir jūras ainavas, klintis, fenomenālus saulrietus un Vidusjūras piekrastes dabu. Būs par maz? Dodieties uz Antāliju, Kemeru vai uz senās pilsētas Fazelisas drupām! Principā Kirišu var ieteikt tiem, kuri ir pieraduši atpūsties pirmklasīgās viesnīcās, mierā un klusumā. Šeit, protams, notiek arī diskotēkas, taču arī tās šeit ir visnotaļ mierīgas un omulīgas.

Image copyright: Sea by Ana licensed under CC BY 2.0

Birkas