VIETAS
Priežu ieskautā Čamjuva
Show camjuva pines

Čamjuva ir simpātisks un maziņš kūrortiņš 10 km uz dienvidiem no Kemeras. Tulkojumā no turku valodas Čamjuva nozīmē „priežu ligzda” tā, ka iztēloties kūrorta ainavu ir diezgan viegli.

Vēl pirms 20 gadiem Čamjuva bija vienkāršs zvejnieku ciematiņš, taču mūsdienās ir pārvērties par modernu un tūristu iecienītu atpūtas vietu, kura piesaista tos, kuri dod priekšroku kvalitatīvām viesnīcām un klusumam. Vietējo dabu veido palmas, oleandri, apelsīnu koki un Taurus kalni. No vienas puses kūrortu apņem Agvas upe, kas patiesībā ir diezgan mazs avotiņš, aiz kura atrodas Kirišas kūrorts. No otras puses – gleznaini kalni un senās pilsētiņas Fazelisas drupas.

Galvenās izklaides šeit, papildus peldēm, zvilnēšanai saulē un ūdensportam ir iespēja doties aizraujošā pārgājienā pa tuvējo apkārtni, obligāti apmeklējot arī vienu no visskaistākajām piekrastes vietām – Paradīzes līci. Ir vērts atgriezties šeit arī naktī, jo mazi mikroorganismi, kuru šejienes vietējos ūdeņos ir pārpārēm, naktīs atdod maigu un vieglu mirdzumu. Peldēšanās šādā apgaismojumā ir neaprakstāma bauda.

Papildus tam tūristu rīcībā ir daži veikali, restorāni un kafejnīcas, lai gan lielākā daļa tūristu iepirkties dodas uz netālo Kemeru vai ne tik tālo Antāliju.

Image copyright: Photo by Artis Pupins licensed under BY CC 2.0

Birkas