KULTŪRA
Stambulas jumtu (uz)dzīve
Show 6

Ceļojums uz Stambulu nebūtu pilnīgs bez kāda no jumta bāriem apmeklējuma. Jebkurš pasaules klases dīdžejs apstiprinās, ka tieši tur notiek vislabākās ballītes. Tajos iespējams ne tikai malkot dzērienus, bet arī vērties gleznainajā Stambulas panorāmā, lieliskas mūzikas pavadījumā, visjestrākajā atmosfērā.

Iztēlojaties ainu – ausgtceltnes jumta terase, vislabākā kompānija, lielisks muzikālais pavadījums un saulriets izgaismo kalnu virsotnes, mošejas un tiltus, kamēr kaijas traucas debesīs..

Lūk, labāko šo lokāciju uzskaitījums, kuras iecienījuši gan vietējie, gan tūristi.
NB! Tā kā viens no visvairāk jumta bāriem bagātākajiem ir Taksim rajons, garantētu naktsmieru gan meklējiet cituviet!

Vogue
Vogue restorāns tiek uzskatīts par vienu no vislabākajiem bāriem pasaulē, un tas sniedz vislabāko skatu uz Bosfora šaurumu. Atmosfēra šeit ir omulīga, bet tai pat laikā eleganta. Šeit tiek piedāvāta plaša, vairāk kā 200 vīnu izlase, interesanti kokteiļi, kā arī labas kvalitātes cigāri. Restorāns ir slavens ar saviem izcilajiem suši. Šeit var baudīt izcilas ainavas no 3 dažādām terasēm.

Gaja Roof
Gaja restorāns atrodas viesnīcas Swissotel The Bosphorus 16. stāvā un izceļas ar lielisku skatu uz Bosfora šaurumu un izsmalcinātu ēdienkarti, kuru izstrādājis franču šefpavārs Viljams Mahi. Bārs piedāvā bagātīgu vīnu izlasi un interesantus kokteiļus. Pamēģiniet atvēsinošo Frozen Margarita, Passion Fruit Caipirinha, ko gatavo no svaigiem eksotiskajiem augļiem, vai arī viņu firmas kokteili White Chocolate Mint Martini.

Le Fumoir
Le Fumoir aizņem divus stāvus Georges viesnīcā, kas atrodas uz šarmantās Serdar-ı Ekrem ielas, Galatas rajonā. Šeit var nobaudīt elegantus franču ēdienus vestibilā vai doties augšup uz jumta terasi pēc dzērieniem. Izbaudiet fonā skanošo maigo džezu un lieliskos skatus uz Bosfora šaurumu un Zelta ragu.

Raika
Šis ir vēl viens no augstākās raudzes restorāniem - bāriem, kas atrodas pašā pilsētas centrā - Taksim laukumā. Ar liftu dodaties uz Marmara Taksim viesnīcas 20. stāvu un paverieties, kā pilsētas dzīve turpina savu gaitu zem jūsu kājām. Šeit ir iespējams nobaudīt maltīti, bet visieteicamākais šeit ir pasūtīt dzērienu, un vērot gaismu šovu uz tiltiem, kas savieno Eiropu ar Āziju.

Mikla
Šis tiek uzskatīts par vienu no visglaunākajiem jumta bāriem. Mikla restorāns atrodas Marmara Pera viesnīcas pēdējā stāvā un tam ir piešķirtas Michelin zvaigznes. Bārs ir maza izmēra, taču piedāvā visu, ko vien sirds iekāro. Šeit ir izcila apkalpošana, gardākie kokteiļi, un 360 grādu skats uz Stambulu. Tas nozīmē, ka šeit visu gadu ir iespējams novērot saulrietu pāri Zelta ragam.

NuTeras
NuTeras atrodas tai pat joslā kā Mikla un ir modīga vietiņa ar lielisku ēdienu un kokteiļiem. Teicama lokācija vakariņām vai vienkārši kokteiļu baudīšanai. Varat iekārtoties pie bāra ar skatu uz Zelta ragu, lai saulei rietot vērtos skaistajos debesu akvareļos, padejot pie dīdžeju uzstāšanās vakara un naktsstundās un "paburzīties" gar jaunajiem un skaistajiem apmeklētājiem.

ZeldaZonk
Nosaukums radies no Merlinas Monro iesaukas, kuru viņa izmantoja vairoties no atpazīšanas. ZeldaZonk ir Karakojas rajonā esošās Gradiva viesnīcas jumta bārs. Brīvdienās pie tā pulcējas bariem jauniešu, kas šeit dodas pēc gardiem kokteiļiem un izciliem DJ priekšnesumiem. Ieteicams šeit ierasties agrāk, lai aizņemtu labāko vietu ar skatu uz pussalu.

Leb-i Derya
Ir viegli sajaukt divas šī zināmā restorāna - bāra atrašanās vietas. Dodaties uz to, kas atrodas uz Kambaraci ielas, netālu no Istiklal avēnijas, lai ļautos nepiespiestai atmosfērai. Vasaras vakaros izbaudiet gaisīgo terasi, kas pārvēršas par apsildāmām iekštelpām ar visapkārt esošām stikla sienām, kas ļauj turpināt izbaudīt vecpilsētas skatus. Šeit katru piektdienu un sestdienu ar dzīvo performanci uzstājas kāds dīdžejs.

La Mancha
Esot Stambulā, noteikti nevajadzētu palaist garām naksnīgu pastaigu gar Kuručesme rajona piekrasti. La Mancha ir daļa no Soul Group, kas ir veiksmīgs ēdienu un dzērienu uzņēmums. Šī vieta ir vienlaikus Vidusjūras restorāns, kā arī visaptverošs bārs. Izbaudiet dzērienus pie bāra, veroties uz apburošo Bosfora šaurumu, un pavērojiet kā talantīgie bārmeņi rada savus īpašos kokteiļus.

Mixo Terrace
Vai vēlaties pabūt tuvāk debesīm? Nav problēmu, tik vien kā jādodas uz Mixo Terrace! Tas atrodas Taksim rajonā esošās Marti Hotel augšējā stāvā un piedāvā vislielāko jumta bāru Taksim rajonā. No vecpilsētas panorāmām līdz skatiem uz Bosforu, Mixo piedāvā šiku ambienci, lielisku mūziku un labu ēdienu. Arī paša bāra dizains izceļas - to radījis slavenais arhitekts Zeinups Fadilioglu.

360 Istanbul
360 Istanbul šai biznesā darbojas jau 10 gadus un ir viens no vislabāk zināmajiem jumta bāriem Stambulā. Tas atrodas Misir Apartment -celtnē, kurā atrodas vadošās mākslas galerijas tā, ka jārēķinās ar māksliniecisku sabiedrību. 360 Istanbul ir uzņēmuši daudz zināmus DJ un citas slavenības, tādus kā Boy George, Roger Sanchez un Felix da Housecat. Bārs ar lepnumu servē savus balvas ieguvušos kokteiļus, kā arī neapstrādātos dzērienu un detoksa svaigo sulu sajaukumus.

L'tera
L'tera atrašanās vieta var šķist pārsteidzoša. Tas atrodas Taksim rajonā, Gētes institūta augšējā stāvā. Šeit tiek piedāvāta starptautiska ēdienkarte ar uzsvaru uz austriešu un vācu virtuvēm, kā arī šeit ir neliela, bet pilnībā apmierinoša dzērienu izvēle. Malkojiet savu dzērienu un izbaudiet skatu uz vēsturisko pussalu. No šejienes uz horizonta līnijas lieliski izceļas Topkapi pils un Jaunā mošeja.

Zoe Bar & Club
Tikai dažu soļu attālumā no L'tera atrodas jumta bārs Zoe, kas pēc 23:00 pārvēršas par nakstklubu. Zoe pielāgosies noskaņojumam jebkurā diennakts laikā. Šeit var iegriezties pa dienu, lai nobaudītu uzmundrinošu kafiju, ieturēt vakariņas vakarpusē un palikt ilgāk, lai ļautos naktsdzīvei. Bārs piedāvā plašu kokteiļu izlasi, alu un vīnus. DJ Yusuf Can Kurt spēlē līdz pat rīta gaismai, tā kā esiet gatavs dejām visu nakti!

5. Kat
Bejoglu rajona stilīgajā Cihangir apkaimē atrodas vislabāk glabātais noslēpums - 5. Kat (burtiskā nozīme 5. stāvs). Šai vietai ir ievērojama vēsture ar slaveniem māksliniekiem, kas šeit ir uzstājušies, tematiskajām ballītēm un pat filmu, kuru uzņēmis tās īpašnieks, aktieris un režisors Jasemins Akaija. Nāciet šeit, lai paēstu vai iedzertu, un atslābinātos, veroties uz Stambulas pasakaino panorāmu.

Balkon
Šī ir visstilīgākā jauniešu atpūtas vieta Stambulā. Tā atrodas Asmali Mescit naktsdzīves pašā epicentrā un paver burvīgus Stambulas skatus. Sēžot uz augstajiem bāra krēsliem, vērojiet saulrietu, kamēr malkojat alu un uzkožat pistācijas un citus riekstus. Bārs piedāvā arī ēdienus, tomēr labāk šeit nākt pēc maltītes iedzert. Šī ir lieliska vieta ar samērīgām cenām un nepiespiestu atmosfēru.

Birkas