VIETAS
Miers un tīrība Okurdžularā
Show 378126157 53eb728a55 o

Okurdžalara ir viens no klimata ziņā vissiltākajiem Turcijas kūrortiem. Tas atrodas Vidusjūras piekrastē un priecē savus viesus ar tīrām smilšainām oļu pludmalēm un maigu subtropu klimatu. Šis kūrorts ir ideāla izvēle kvalitatīvai un ne pārāk dārgai atpūtai. Šeit ir daudz dažādas klases viesnīcu, garantēts miers, klusums un samērīgas cenas. Pašā ciematā izklaižu praktiski nav, tādēļ šeit labāk braukt atpūsties tiem, kuriem patīk pavadīt lielāko daļu atvaļinājuma nepametot viesnīcas teritoriju.

Tomēr, lai arī Okurdžalara ir jauns kūrorts, tas strauji attīstās. Šeit tiek būvētas arvien jaunas viesnīcas, atveras kafejnīcas, restorāni un veikali tā, ka populārs tas vēl tikai kļūs. Kamēr tas nav noticis, Okurdžalarā var pavadīt divas vai trīs pasakainas nedēļas par visdemokrātiskākajām cenām visā piekrastē.

Tiem, kas nevar iztēloties ceļojumu bez suvenīru iegādes un trokšņaina tirgus apmeklējuma, patiks fakts, ka katru otrdienu un piektdienu Okurdžalarā ir tirgus.

Okurdžalaras pludmales klāj smiltis un oļi, iebrišana ūdenī notiek ļoti pakāpeniski un krasta līniju veido skaisti gan lieli, gan mazāki līči. Ģimenēm ar bērniem jo īpaši piemērota būs šī laidenā iebrišana ūdenī, kā arī pludmales izklaižu pārpilnība, sākot no braukšanas ar "banānu", līdz niršanai. Kamēr mazākie izklaidēsies viesnīcas ūdens slidkalniņos, vecāki varēs atslābināties turku pirtī, saunā vai izbaudīt masāžu. Bez tam ciematiņā atrodas 5 zvaigžņu viesnīca "Water Planet Resort & Aquapark" ar lielu akvaparku un putu diskotēku, uz kuru, par atsevišķu samaksu, var doties arī citu viesnīcu apmeklētāji.

Tā kā Okurdžalara pamatā ir nevis dzīvošanai, bet gan kūrortam pielāgots ciemats, šeit ir ļoti tīra un droša apkārtne pat vēlu vakarā. Viesnīcas atrodas koptās teritorijās, kuras klāj palmas un ziedi, un tajās tiek piedāvāts apmesties ne tikai trokšņainos pamata korpusos, bet tiem, kuri alkst vairāk privātuma, arī klusos un mājīgos bungalo.

Praktiski visas viesnīcas var lepoties ar gleznainiem tropu dārziem, kā arī plašu izklaides programmu. Tajos ir pieejami arī sekojoši sporta veidi: teniss, pludmales futbols un volejbols, biljards, boulings, kā arī ūdens polo. Vairākas viesnīcas saviem viesiem piedāvā arī trenažieru zāles, fitnesa klubus, medicīnas centrus, turku pirtis un saunas.

Kultūras izklaižu pašā Okurdžalā nav, taču pavisam netālu atrodas Alānija un Sidē, kurās ir daudz apskates vērtu vietu. Sidē ir senās pilsētas drupas, grezns senais amfiteātris un pagānu tempļu paliekas. Alānijā ir ļoti skaists cietoksnis, kas atrodas kalnā, Sarkanais tornis un daudz simpātisku veikaliņu. Bez tam var doties raftingā, uz fosfora alu vai aplūkot Antālijas simbolu - Rievoto minaretu (Yivli Minaret).

Image copyright: Valley View to Taurus by Timo Tervo licensed under CC BY 2.0

Birkas