VIETAS
Visi kūrortu labumi Konakli
Show konakli beach

Ja bez īpašām emocijām runāt par Konakli, tad tas ir viens no daudzajiem tipiskajiem Turcijas piekrastes kūrortiem, kurš izceļas vien ar savu izdevīgo atrašanās vietu Alānijas tuvumā.

Tomēr, ja mēs skatītos uz Konakli civilizācijas nogurdināta tūrista acīm, kuram nepieciešama atelpa un malks svaiga gaisa, lai kaut nedaudz aizbēgtu prom no darba, problēmām un rutīnas, tad Konakli var šķist gluži kā debesmanna. Spriediet paši: tīras pludmales, no aprīļa līdz oktobrim sildoša maiga saulīte un silts jūras ūdens tandēmā ar kūrorta dabu.. Pienācīgai atpūtai nepieciešamo infrastruktūru veido, lai arī ne pašas greznākās, taču kvalitatīvas un mūsdienīgas viesnīcas, daudz un dažādas izklaides iespējas visām gaumēm.

Visbeidzot jau iesākumā minētā izdevīgā atrašanās vieta un, patiesi, 15 minūtes pavadītas ceļā ar vietējo maršruta taksometru - dolmušu - no Konakli uz Alāniju ir nieks, salīdzinot ar baudu, ko gūsiet apstaigājot pilsētiņas veikalus un tirgotavas, pavadot neaizmirstamu vakaru kādā no naktsklubiem vai aplūkojot šīs vērienīgās kūrortpilsētas apskates objektus.

Trešdienās pilsētā notiek diezgan skaļš tirgus, kurš garantēti sniegs daudz emociju, dzīvās tirgošanās, suvenīru un saldumu iegādes un gardās turku tējas degustācijas, ko ļoti mīl piedāvāt tirgotāji saviem klientiem. Konakli atrodas arī lielisks divstāvīgs ādas izstrādājumu veikals.

Galvenie apskates objekti šeit ir jauks pulksteņtornis, mošeja un karavānu piestātne.

Šarapsa-Han karavānu piestātne tika uzbūvēta 13. gadsimta vidū uz Zīda ceļa pēc sultāna Aladina Keikubata I dēla Gijasedina Keihusreva II iniciatīvas, ar mērķi pievienot Alāniju Seldžukas galvaspilsētai Konjai. Kopš tā laika, gadsimtiem ilgi tā kalpoja kā ceļmalas krogs, kurā tirgotāji un vienkārši ceļotāji varēja atpūsties un padzirdīt zirgus.

Vakaros šī bijusī karavānu piestātne ver durvis uz brīnišķīgu pasaku - šeit noris izrāde "Turku nakts". Šova autori dara visu iespējamo, lai ievestu tūristus pārsteidzošā Austrumu nakts atmosfērā.

Vēl daudz jautrības var sniegt pastaiga pa pilsētas centru un parku, kurā atrodas gleznainas strūklakas, ēnaina lapenīte un pirmklasīgi aprīkots bērnu laukums ar batutu.

Bez tam Konakli saviem tūristiem piedāvā arī mini golfa laukumu, bērnu lunaparku, disko klubus (no kuriem "Summer Garden" ir izslavēts pat Alānijā), bērnu kartingu trasi, restorānus un bārus, kā arī daudz un dažādu iespēju nodarboties ar ūdens sporta veidiem pludmalē.

Noteikti ir vērts aizbraukt uz delfināriju "Sealanya", kur sezonas laikā priekšnesumi notiek vairākas reizes dienā. Delfīnu šovs sagādās daudz patīkamu emociju, turklāt ne tikai bērniem. Noslēgumā visiem tūristiem tiek piedāvāts nofotogrāfēties un pat papeldēt ar delfīniem. Delfinārija teritorijā darbojas arī jūras parks, kurā var aplūkot dažādas košas zivtiņas un publikas mīluli - milzīgo haizivi. Delfinārijam piekļaujas arī simpātiska pludmale, kur, dažādības labad, var pavadīt atlikušo laiku līdz pusdienām.

Image copyright: apus-soare3 by lucianf licensed under CC BY 2.0

Birkas