VIETAS
Makadi Bei ūdens izklaides
Show 5643740619 c3d0d7676a b

Tikai 26 kilometru attālumā no trokšņainās, dzīves un uzdzīves bagātās Hurgadas, mierīgā un klusā vietā ir iekārtojies Makadi Bei kūrorts, kas ir ideāla vieta relaksējošām brīvdienām. Kad sauļošanās un laiskās peldes apnikušas, šeit var uzspēlēt golfu un izbaudīt apkārtnes ainavu garākajā apkārtnes golfa laukumā, izjāt ar zirgu vai kamieli, uzspēlēt volejbolu vai tenisu, vai ļauties jebkuram no ūdensportiem, ar ko šis kūrorts ir īpaši slavens.

Snorkelēšana

Izstieptās smilšu pludmales un netālu no krasta esošie koraļļu rifi ir kā radīti snorkelēšanai jeb peldēšanai ar masku. Pagaidām šeit pulcējas salīdzinoši maz cilvēku, taču to skaits pieaug, jo kūrorts strauji attīstās. No ūdens virspuses līdz koraļļiem ir apmēram viens līdz divi metri, taču, protams, ir arī dziļākas vietas, kas vairāk piemērotas niršanai.

Niršana

Skaisto rifu sienu, bagātīgās zemūdens dabas un labās redzamības dēļ, Makadi Bei ir izcila vieta niršanai. Maksimālais dziļums šeit ir 18.3 metri un caurskatīt ūdeni var no 10 līdz pat 30 metru tālu. Ik dienu no 8:00 līdz 17:00 publikai ir pieejams arī turpat netālu no krasta esošais aizsargājamais rifs, kas ir īpaši piemērots iesācējiem, fotogrāfiem un citiem ziņkārīgajiem, kurus interesē koraļļu dzīve.

Sev atbilstošāko lokāciju Makadi Bei atradīs jebkura pieredzes līmeņa nirējs - šeit ir gan seklākas, gan dziļākas, gan dreifa, kā arī kuģu vraku vietas. Uz visām no tām jūs aizgādās tradicionālie ēģiptiešu burukuģi, un uz tālākām vietām varat doties nepilnas vai pilnas dienas izbraukumā. Visieteicamākās vietas niršanai šai apkārtnē ir: jūras zāļu lauks Abu Hašišā, Gota Abu Ramadas koraļļu dārzi un milzīgā Ras Abu Soma koraļļu siena.

Vindsērfings

Ir vienalga, vai esat iecienījis seklu ūdeni, stipru vai vāju vēju - Makadi Bei apmierinās jebkura veida sērfotāju. Jau izsenis Hurgada ir atzīta par sērfotāju meku, kamēr Makadi Bei ir ļoti populāra tieši vindsērferu vidū. Šī ir arī lieliska vieta, lai apgūtu vidsērfinga un kaitošanas pamatus. Atklātā jūra sākas tieši aiz 2x2 km lielās Makadi Bei teritorijas, kur pieredzējušākie viļņu lauzēji var pacīnīties ar līdz pat 2,5 m augstām viļņu sienām.

Sarkanās jūras vēju veido zemes un jūras temperatūru atšķirība, kuru Makadi Bei gadījumā pastiprina kalnu grēdas, un, vēl jo vairāk - netālu esošā Giftun sala. Vējš dienas laikā pieaug spēkā, lai gan parasti sākas agri un turpina nemainīgi pūst visas dienas garumā. Vasaras mēnešos - no maija līdz oktobrim, vidējais vēja stiprums ir 19 mezgli jeb 35 km/h, kas pēcpusdienās mēdz pieaugt līdz pat 25 un 30 mezgliem (46 un 55 km/h, attiecīgi), jo īpaši septembrī.

Makadi Bei attīstoties, nepārtraukti papildinās arī ūdens sporta veidu klāsts. Principā, nav tādu ūdenssportu, ar kuriem šeit nevarētu nodarboties. Turklāt to var darīt ģimenes lokā, jo šeit ir vairākas vietas, kur arī paši mazākie var apgūt peldēšanas vai snorkelēšanas prasmes.