VIETAS
Atgūt līdzsvaru Makadi Bei
Show crop

Saule visu gadu, tirkīzzila jūra un smilšu pludmales ir tas, kas vilina atpūtniekus doties tieši uz Makadi Bei. Šejienes rimtā atmosfēra un mierpilnais dzīves ritms ir kā radīti sauļošanās kūrēm un citām nesteidzīgām nodarbēm. Turklāt Makadi Bei ir lieliski piemērota vieta atvaļinājumam ar bērniem, kuri šeit atradīs izklaides visas dienas garumā.

Makadi Bei jūras teritorija nelīdzinās nevienai citai. Šo vietu nav skāris piesārņojums un siltajā, kristāldzidrajā ūdenī dzīvo daudz veselīgu un auglīgu jūras kustoņu, kas lavierē starp vienreizēji skaistiem koraļļu rifiem. To visu apskatīt aicina niršanas centri un laivu izbraucieni. Pat zvilnēšana krastā šeit ir īpaši patīkama - visapkārt tīras un baltas smiltiņas, turklāt labi laika apstākļi visu gadu.

Protams, Makadi Bei kūrortā, bez niršanas un sauļošanās, var nodarboties arī ar tādiem aktīvās atpūtas veidiem, kā volejbols, teniss, jāšana ar kamieli vai zirgu, un daudziem citiem ūdenssportiem. Makadi Bei atšķiras no kaimiņos esošajiem kūrortiem ar to, ka šeit naktsmieru netraucē pulsējoša naktsdzīve vai skaļas dzīres, un arī pa dienu šeit var rast tādu dvēseles mieru kā nekur citur Ēģiptē. Iesakām to izbaudīt!

Lai ķermenis būtu tikpat mierpilns un atslābis kā dvēsele, Makadi Bei atrodas vairāki SPA centri. Viens no unikālākajiem ir Makadi Serena SPA, kurā varat atbrīvoties no stresa Indijas iedvesmotā atmosfērā, ļauties dažādām dabisko preperātu procedūrām un tādiem rituāliem, kā meditatīvā relaksācija īpašā peldošā tvertnē, kā arī ieiet īstā turku pirtī, un vēlāk doties uz savu “Ādama un Ievas” numuriņu ar privāto dārza džakuzi.

Nākamajā dienā pēc relaksācijas varat doties uz netālo 18 bedrīšu Madinat Makadi golfa laukumu, kuru veidojis slavenais golferis Džons Sanfords. Priecē arī fakts, ka šis, pēc profesionālajiem standartiem veidotais laukums, atrodas izcili skaistā sāļo ezeru un lagūnu ieskautā vietā, no kuras paveras skats uz Sarkano jūru.

Savukārt, ja esat gatavs iekarot Ēģiptes tuksnešus, Makadi Bei ir lieliska vieta, ar kuru sākt. Kūrortu apjož kalni un tuksnesis, kas pārsteidz ar savu skarbo un dažādo skaistumu, dziļajām ieplakām un salīdzinoši lielo apdzīvotību. Spriežot pēc vēsturisko apskates objektu biežuma, caur šo tuksnesi cilvēki ir devušies daudz un jau izsenis. Kopumā tas ir vienkāršs un aicinošs vienlaicīgi, un lieliski piemērots mierīgām pastaigām un izjādēm, kā arī trakulīgiem 4x4 izbraucieniem.

Pašā Makadi Bei vidū plešas milzīgais un krāsainais Makadi tirgus jeb Souk Makadi. Šeit var klīst stundām ilgi un apbrīnot visu - sākot ar ēģiptiešu kokvilnu, beidzot ar dabīgajām smaržvielām. Ja esat gatavs arī nedaudz patērēties, tad pievērsiet uzmanību beduīnu juvelierizstrādājumiem. Šie vienā eksemplārā radītie mākslas darbi noteikti izsauks apbrīnu atgriežoties dzimtenē. Neaizmirstiet kaulēšanās mākslu un jūs mājup atvedīsiet ne vienu vien veiksmīgu pirkumu!

Ja dodat priekšroku kondicionētam tirgus placim, dodaties uz šī paša Makadi tirgus arkādi. Te iekštelpās izvietotas vairāk nekā 140 nelielas tirgotavas, kurās tiek piedāvāts apģērbs, rotaslietas, smaržas un tradicionālās ūdenspīpes. Arī šeit, ja ieraugāt cenu zīmi, ziniet - tā nav fiksēta preces vērtība! :)

Lai gan vairums Makadi Bei restorānu atrodas viesnīcu teritorijās, arī Makadi tirgū ir dažas apmeklēšanas vērtas vietas. Jo tur var nobaudīt tiešām gardus tracionālos ēģiptiešu gardumus: krēmīgās ful medames pupiņu pastētes, tumši zaļo molokhiyya zupu un vietējo tik iecienītos dažāda veida ceptos baložus. To visu noskalot iesakām ar vietējām hibiska un tamarindas sulām vai karakady un tamrhindi.

Kā jau minējām, vakaros šeit ir īpaši mierīgi, tādēļ enerģijas pilnus bārus un pludmales ballītes meklēt jādodas augšup pa krastu uz netālo Hurgadu. Vienīgās tumsas stundu izklaides Makadi Bei notiek viesnīcās, kur savukārt var izklaidēties akrobātu, vēderdejotāju un vietējo mākslinieku sabiedrībā. Šīs izklaides ir paredzētas visai ģimenei, tāpēc pirms tām nereti tiek rīkotas īpašas bērnu diskotēkas.

Jūs jau sen esat pelnījuši atpūtu Makadi Bei!