KULTŪRA
Ienirstam peldkostīmu modē?
Show all4

Saule sāk spīdēt regulārāk un ilgāk, kas parasti liecina par pavasari un, līdz ar to, mūsu iemīļotās - peldsezonas tuvumu. Kamēr šejienes platuma grādos līdz komfortablai ūdens temperatūai vēl jāpagaida, Lastmin.lv piedāvā vairākus D vitamīna piesātinātus galamērķus, kurp doties; kaut jau rīt! Ko ņemt līdzi? Patiesībā, viss, kas nepieciešams - saules aizargkrēms, saulesbrilles un peldkostīms. Vai arī šo sezonu domājat “izvilkt” savā vidusskolas laiku bikini? Laiks kam jaunam, un šī gada modes tendences ir diezgan interesantas, piestāvēs ikvienam auguma tipam un rosinās doties izpētīt vēl nezināmas dzīles!

Ieprieciniet sevi, kaut pāragri sapakojot savu eksotisko brīvdienu ceļasomu, jo ir taču pierādīts, ka sievietēm sapņošana ir vēlama gara veselībai, un sapņu kaut daļēja materializēšana veicina to piepildījumu! Pirms ķert un grābt pirmo, ko ieteiks pārdevēja, iepazīstieties ar šajā sezonā aktuālo, liela daļa no kā ir labi aizmirsts vecais, kas nozīmē to, ka izvēlētais peldkostīms varētu spēlēt savu lomu ilgāk tikai par vienu sezonu. Starp citu, viena no tendencēm ir 40.-60.o gadu retro stila peldkostīmi ar pazeminātu biksīšu daļu, tā kā, ja atrodas kāds lieliski saglabājies vintāžās eksemplārs, tas var lieti noderēt arī šosezon. Turklāt, kā jau kuro sezonu, visa veida apģērbu modē ir manāmas 90. un gadsimtu mijas laiku iezīmes, tā kā ir vērts ieskatīties skolas laiku drēbju arhīvos, jo šis tas ekonomiskākām modes dāmām var tīri labi noderēt arī šobaltdien.

Pie galvenajām šīs sezonas pedkostīmu aktualitātēm pieder: baltā, dzeltenā, oranžā, koraļļu, zilganzaļā, rozā un mūsu mīļākā - miesas krāsa, halter-tipa augšdaļa, augsts kāju izgriezums, pušķīši, vertikālās varavīksnes krāsu līnijas, kā arī, sērferu un apakšveļas stils. Audumu izvēlē uzvaras gājienu turpina neoprīns, un tam pievienojas tamborējumi, metāliski materiāli un tādi it kā pludmalei nepiemēroti materiāli kā samts un džinss. Apdruku ziņā, dominē lielo kaķveidīgo apdrukas, batikojumi, vispasaules etniskie raksti, vēl aizvien - koši ziedu raksti, kā arī ombre, un šai sezonai unikāli ir pamattoņos ieturēti krāsu bloki un līnijas (pārsvarā vertikālas, protams).

Baltās sensācijas

Saistībā ar to, ka kāzu organizēšana pludmalēs un greznos kūrortos pēdējā laikā kļuvusi arvien populārāka, arī dizaineri ir pacentušies ietērpt šīs lagūnas līgavas atbilstoši, vismaz, ja runa iet par otrās dienas ietērpu, kura nozīmīga daļa, specifiskās kāzu norises vietas dēļ, būs tieši peldkostīms. Taču, arī ikdienā, baltie pludmales tērpi var būt gan kopējie, gan atsevišķie, visdažādāko aktuālo griezumu, un regulāri manāmi tamborētos, mežģīņu vai pavisam gludu materiālu izpildījumos.

Pušķīšu pušķojumi

Aizgājušo gadu trendu - bārkstis šogad nomaina pušķīši visdažādākajos izplidījumos un izvietojumos. Kombinējot šādu bikini augšdaļu ar svārciņiem, kuletēm vai džinsiem ar augsto jostu, iegūsiet lielisku pludmales ballītes tērpu. Pušķīši ir paš-kustības meistari, tāpēc, uz deju grīdas tie no valkātājas izvilina īstu latino dievieti. Lieli un mazi, melnbalti un krāsaini, pušķīši piedod jautrību un dinamiku šīs sezonas peldkostīmu parādei, un, lai arī bez citas īpašas funkcijas, vismaz piešķirs jautrību un pacilātību ik nēsātājas solim!

Ekstra mazītiņš crop-topiņš

Vienalga, vai esat smalkas miesas būves vai sievišķīgākām aprisēm, saīsinātie topi, jeb krop-topi, nebeidz sākt iziet no modes jau kuro sezonu. Šovasar īpaši ieteicami gan bikini, gan kopējos peldkostīmos ir trapeces, jeb t.s. halter topi, no pleciem it kā nošļukuši modeļi un augšdaļas ar mazu bītlenes apkaklīti. Tā kā šī novitāte ir izteikti pietuvināta ikdienas modei, arī šos mazos topiņus var itin viegli sakomplektēt ar pēc-pludmales svārkiem un biksēm.

Acīmredzams skaistums

Īpaši apsveicama atgriešanās ir paaugstinātajam kāju izgriezumam, kas neapšaubāmi lieliski veic kāju pagarināšanas darbu. Principā, jo vairāk tas atgādina Baywatch, jeb Pludmales patruļu, un, jo tuvāk viduklim tas sliecas, jo labāk. Tāpat, stabilas pozīcijas saglabā sānu izgriezumi, kuri papildina pagājušās sezonas hitu - centra izgriezumu. Atkailinātie sāni lieliski izceļ ziemas mēnešos trenētos vidusdaļas muskuļus, tāpēc nav labākā izvēle dāmām ar apetetelīgākām formām šajās ķermeņa daļās. Nedaudz it kā pieklājīgāka opcija ir caurspīdīgu, tīklveida un tamborētu paneļu iesaiste tikko manāmam atkailinājuma efektam.

Monokini moments

Lieliska ziņa kopējo peldkostīmu cienītājām ir tā, ka t.s. monokini, jeb kopējie peldkostīmi šobrīd ir modīgāki kā jebkad. Tie nāk ar iepriekšminētajiem sānu izgriezumiem, visām iespējamajām apkakļu un plecu daļas formām, košās apdrukās, strīpaini un darināti no kombinē cienīgām mežģīnēm. Sānu izgriezumi var būt kā pilnībā atkailināti, tā aizsegti ar caurspīdīgiem paneļiem, taču, vispopulārāk - sasieti ar striķīšiem vai savienoti ar paliela izmēra riņķiem. Tas pats attiecas uz podiumus nepametošo centra daļas izgriezumu. Šis riskantais risinājums ne tikai netaisās atkāpties, bet pat tiecas vēl dziļāk - līdz jostas vietai un pat zemāk.

Striķu stiķi

Aukliņas un striķīši, jo īpaši savīti krustveidā, ir pilnībā pārņēmuši ik peldkostīmu modes skati. Apaviem tipiskais šņorējums, pa taisno no 90.-iem nolaidies peldkostīmu sānu un priekšpuses detaļās. Otrs variants ir veselu detaļu aizstāšana ar paralēlām auklu/lentu rindām. Dažkārt tie mēdz pat pārspēt jebkādas riska robežas, kamēr citi atgādina dominatriksas tēlu. Kopumā, aukliņas, striķīši un saitītes parāda tieši tik daudz miesas, cik nepieciešams un, vienlaicīgi, liek vērotāja asinīm vārīties un fantāzijai trakot. Tas ir lielisks un saprotams elements iepriekšminētajam kopējam peldkostīmam, lai padarītu to nedaudz aizraujošāku. Riskantāku modeļu gadījumos, iesakām izvēlēties tā versiju piezemētākos toņos, lai drīzāk “uzsistu sev cenu”, nevis otrādi.

Krustiņ-krūtiņa

Skan amizanti, taču patiesībā, ar to mēs domājām ļoti elegantu šīs sezonas tendenci. Runa iet par bikini augšdaļu, kas atgādina krustā sasietu lakatu, tikai bez neveiklajām ielocēm un miniatūro mezgliņu uz muguras. Šie, tā saucamie wrap-tops ļoti skaistā veidā izceļ krūtis, notur tās vietā un aizsargā pret garderobes katastrofām peldes vai niršanas laikā.

Atkailināts viens plecs

Asimetriskie griezumi nav tikai ikdienas modes tendence. Šosezon jo īpaši, gatavs valkāšanai tiek pārnests uz gatavs peldēšanai. Atkailinātā pleca daļa mēdz noslīdēt līdz pat viduklim - īpaši stilīgam pludmales iznācienam. Protams, šis nav tas praktiskākais variants sauļošanās nolūkam, taču, īstai modes dāmai ar vienu peldkostīmu sezonā nekad nav pieticis, un, tikai iztēlojoties, cik daudz variāciju šāds pludmales tērps piedāvā vakara izklaidēm un pēc-peldes maltītēm!

Tādām dievietēm īstā vieta ir Grieķija!

Modernizētā krasta apsardze

Aizmirstiet Pludmales patruļu, un kaislīgos izgriezumus - kāda cita no spilgtām šīs un jau iepriekšējās sezonas aktualitātēm ir stilizēti sērferu un krasta apsardzes apģērbi. Lai arī daudz aizsedzoši, tie pārsvarā nāk zilos un citos košos toņos, dažkārt pat ar tīklveida ielaidumiem visneiedomājamākajās vietās. Šiem modeļiem parasti ir īsas piedurknes, sportiskais trapeces griezums, un, divdaļīgajos variantos, pat garas piedurknes (kurām par kontrastu tiek piekombinētas mazītiņas biksītes). To visu papildina smagnēji rāvējslēdži, no sērfotāju kostīmiem aizlienētie pagarie striķi, kas, protams, paredzēti ērtākai to atvēršanai; un vienalga, cik tālu..

Radoši aizsegi

Sarongs, tunikas un pančo paveica darbu iepriekšējās sezonās, taču, šovasar dizaineri piedāva citas mūsdienīgas un intriģējošas opcijas. Pludmales aizsegi variē gan dizainiski, gan stilistiski, kā arī apdruku un materiāla caurspīdīguma ziņā, un ļauj izteikt visu savu radošumu un personību. Unikāla parādība šosezon - caurspīdīgas brīva griezuma bikses, nedaudz piemirstās bolero jaciņas (kas, veiksmīgi piemeklētas, izskatās kā peldkostīma daļa) brīva tamborējuma vai mežģīņu topi un garpiedurkņu apsienamie krekli.

Pa viļņiem ar volāniem

Visbeidzot, ja apakšveļas stila peldkostīms šķiet nedaudz par traku, bet tā gribās nedaudz romantikas un koķetērijas, volāni ir vēl viena klasiska opcija, kuru apsvērt. Šosezon tie atrodami praktiski jebkur - ap kaklu, pleciem, uz dupša, ap vidukli, un, protams, krūšu daļā, kur tie pilda bez maz plastiskā ķirurga funkciju. Jebkurš no volānu variantiem ideāli piestāvēs fonā espšajiem viļņiem, un, pēc aktīvās dienas, viegli transformēsies ballītes ietērpā.

Peldkostīms - check? Atliek vien ienirt mūsu karstajos ceļojumu piedāvājumos!

Lai kaisles un jautrības pilna vasariņa, dārgās Lastminieces!

Birkas