VIETAS
Neizsīkstošas enerģijas avots Naama Bei
Show beach sharm el sheikh egypt f6e9 1280700

Ja vēlaties doties uz vietu, kur "viss notiek" dienu un nakti, Naama Bei būs īstais galamērķis. Šis pasakainais līcis atrodas pusceļā starp Šarm el Šeihas lidostu un Vecpilsētu, apmēram 10 minūšu brauciena attālumā no katras no tām. Šī skaistā smilšu pludmale ir kā Šarm el Šeihas strauji pukstošā sirds, kas lieliski apvieno ēģiptiešu tradīcijas ar moderno dzīvesstilu.

Naama Bei ir viens no lielākajiem tūrisma centriem Sinaja pussalā. Šai līcī ir skaistas pludmales, daudz dažādu kategoriju viesnīcas, restorāni un bagātīga nakts dzīve. Patiesībā, pludmale ir salīdzinoši klusa pa dienu, jo visaktīvākā tā kļūst tieši naktī. Ballēties gribētāji iziet ielās, kuras ir brīnišķīgi izgaismotas.

Šeit atrodas pasaulē zināmie Pacha, Little Bhudda, Hard Rock Cafe un citi klubi, kā arī ir daudz un dažādu bāru un promenāžu, kuru malās atrodas omulīgas kafejnīcas, kurās, piemēram, uzkūpināt ūdenspīpi.

Bez visa iepriekš pieminētā, kā jau visa Sarkanās jūras piekraste, arī Naama Bei ir ideāla vieta zemūdens peldēšanai. Šeit tiek organizēti laivu izbraucieni un niršanas ekskursijas uz vietām ar visskaistākajiem koraļļu rifiem un žilbinoši krāsainām zivtiņām.

Viena no izcilākajām vietām niršanai ir Ras Mohamed nacionālais parks, kur var apskatīt līdz pat 250 m augsto koraļļu rifu un vulkāniskās zemūdens alas. Tāpat šai parkā ietilpst Sanafiras un Tirānas salas, kā arī piekrastes līdzenumi, kas ir galamērķis daudz migrējošo putnu sugām, tostarp mūsu pašu stārķiem.

Iepērkoties Naama Bei, jābūt ļoti uzmanīgiem. Lai gan šeit patiešām ir daudz vilinošu piedāvājumu, nekļūstiet par tiem naivajiem tūristiem, kas pieņem "bezmaksas" dāvanas, jo nekas Ēģiptē nav par brīvu, vai "uzķeras" uz iestādes īpašnieka uzaicinājumu parakstīt viņa viesu grāmatu, jūs var vienkārši ieslodzīt veikalā, kamēr kaut ko neiegādasities. Labāk neiesaistieties sarunā ar pārdevējiem, ja vien patiešām negrasāties kaut ko iegādāties. Taču, ja izdosies "saglabāt stāju", varēsiet iegūt savā īpašumā skaistus juvelierizstrādājumus, burvīgus tekstilus vai amatnieku izstrādājumus par pasakainām cenām.

Ja neesat no tiem, kas ārzemēs izvēlas ātrās ēdināšanas iestādes, rēķinieties, ka cenas būs nedaudz augstākas, taču baudīsiet fantastiskus vietējos ēdienus, tostarp šeit plaši pārstāvētās jūras veltes. Cūkgaļu labāk neizvēlēties, jo dažviet to aizstāj ar sālītu liellopu. Pie čeka tiek pievienoti 10-15 % par apkalpošanu.

Naama Bei laika apstākļi nepieviļ visu gadu; vajag tikai izvēlēties sev atbilstošāko temperatūru. Pavasarī un rudenī tā svārstās starp 24C un 30C, kamēr vasaras vidū var uzkarst līdz pat 50C. Ziemā, kad lidojumi turp ir vislētākie, gaisa temperatūra ir ap 25C, bet naktī tā var noslīdēt pat zem 15C.

Maijā un novembrī šeit norisinās makšķerēšanas sacensības, kamēr aprīlī var aplūkot kamieļu skriešanās sacīkstes, kuru laikā šie cēlie dzīvnieki traucas pa Sinaja tuksneša smiltīm. Savukārt, jūlijs ir Iepirkšanās un Tūrisma festivāla laiks, kad veikali un viesnīcas piedāvā atlaides un citus izdevīgus piedāvājumus.