VIETAS
Zelta pludmales ar pirātisku pagātni Turkler kūrortā
Show europemediterraneanturkeycon turturkey antalyaalanya  1

Turkler ir maziņš, taču ļoti skaists kūrorts, kas atrodas Vidusjūras krastā. Šeit ir viena no vislabākajām turku Rivjēras pludmalēm ar apbrīnojami smalkām zeltītām smiltīm. No ziemeļrietumiem ciematiņu ieskauj Tauru kalni, kas, pietuvojoties krastam, izveidojuši daudz piemīlīgu klinšainu līcīšu ar vistīrāko ūdeni. Turkler ieskauj priežu zaļotnes, palmu un banānu audzes un apelsīnu koki. Pateicoties seklajām pludmalēm, šis kūrorts jau sen ir populāra ģimeņu atpūtas vieta. Sliktu laikapstākļu šeit praktiski nav.

Pludmales šeit ieņem galveno lomu – viss Turkler kūrorts sastāv no bezgalīgas smalku, zeltaini dzeltenu smilšu pludmales strēles, kas sniedzas vairāk kā 8 km garumā. Ieiešana ūdenī šeit ir ļoti lēzena, kas īpaši piemērota bērniem, kamēr pats ūdens ir tīrs un caurspīdīgs. Skaistuma ziņā Turkler pludmale ne cik neatpaliek no slavenās Kleopatras pludmales. Šeit ir daudz klusu, noslēgtu līcīšu, kur var nopeldēties kaut pilnīgā vienatnē.

Senajos laikos Turkler kalpoja kā pirātu patvērums. Šejienes lēzenie krasti ar daudzajām apslēptajām alām un ērti pieejamie līči bija pirātu pārvaldībā līdz pat 1. gs. m.ē. Romas impērijas laikā Turkler bija mazs zvejnieku ciematiņš. Mūsdienās tas ir jauns un perspektīvs kūrorts, kas strauji turpina attīstīties. Blakus vecajām viesnīcām ceļas jauni moderni kompleksi. Ciematam ir labi attīstīta tūrsima infrastruktūra: ciema centrā ir bāri, nelieli restorāniņi, tavernas, veikali un suvenīru tirgotavas.

Ar apskates objektiem Turkler pārsteigt nevar, lai arī tā nav problēma, jo zinātkārie atpūtnieki var doties uz Alāniju – pilsētu ar senu vēsturi. Tur tiek organizētas ekskursijas pa seno pilsētu, uz astoņstūru Kizik Kule torni, bizantiešu pili un seno Tersānas kuģu būvētavu.

Viens no vispopulārākajiem tūristu maršrutiem Tuklerā ir pastaiga pa pirātu takām. Tā ir ekskursija pa vietējām alām, no kurām visslavenākās ir Damlatašaala (Damlatas Cave), Fosfora ala (Fosforlu Magara), Jaunavu ala (Kizlar Magarasi) un, visbeidzot, Pirātu ala (Asiklar Magarasi).

Pašā ciematiņā var lieliski pavadīt vakaru kādā no kafejnīcām, kur pasniedz gardu alu un turku virtuves ēdienus. Pa dienu tiek organizēti izklaides kuģa izbraucieni pa jūru netālu no krasta. Ar bērniem var doties vienas dienas izbraucienā uz Alānijas akvaparku "Water Planet", kur ir daudz un dažādas ūdensatrakcijas.

Birkas