VIESNĪCAS
Viesnīcas Hanijas kūrortā
Show old harbour 1

Senā venēciešu osta, šaurās iepirkšanās ieliņas un restorāniņi, kas izvietojušies ūdens krastā - tās ir pirmās lietas, kuras var dzirdēt, runājot par Haniju. Šī pilsēta, nudien ir viena no gleznainākajām visā Grieķijā, turklāt īpašu šarmu tai piešķir izcilais dažādu civilizāciju sajaukums, kas jaušams arhitektūrā. Te īpaši patiks gardēžiem, jo to garšas kārpiņas varēs izbaudīt visplašāko klāstu vietējās virtuves, kā arī tiem, kas ciena tradicionālo daiļradi, kas plašā klāstā pieejama simpātiskajos amatnieku veikaliņos. Tomēr, absolūti ikvienu sajūsminās Hanijas reģiona nomaļu apceļošana: graciozā Balto kalnu grēda, aizraujošie kalnu ciematiņi un nebiedzamās kristāldzidrās pludmales liek aizrauties elpai! Lai atgūtu realitātes sajūtu, pārlaist nakti iesakām kādā no šīm pirmklasīgajām naktsmītnēm:

Anemos Luxury Grand Resort *****

Greznā kūrortviesnīca atrodas 20 km no Retimno pilsētas, 700 m no Georgiupoles, Hanijas pilsētā, 50 m cauri tunelim no municipālās smilšu pludmales. Viesiem tiek piedāvāts spa centrs un sauna. Viesnīcai ir sezonas āra baseins un fitnesa centrs, turklāt viesi var ieturēt maltītes restorānā. Noteiktos numuros ir atpūtas zona, kurā viesi var relaksēties. No dažām naktsmītnēm paveras skats uz jūru vai baseinu. Visā kūrortviesnīcā tiek nodrošināts bezmaksas Wi-Fi. Tuvējās apkārtnes iepazīšanai, viesiem tiek piedāvāta velosipēdu un automašīnu noma. Apkārtnē viesi var nodarboties ar dažādām aktivitātēm, tostarp doties izjādēs ar zirgiem, nirt un braukt ar velosipēdiem. Bērniem šeit patiks baseins ar ūdensslīdkalniņiem, rotaļlaukums, miniklubs, īpašais bērnu menu, kā arī barība mazuļiem un dažādi piederumi, un lietas mazuļu aprūpei. Lieliska izvēle atpūtai pāriem un ģimenēm, t.sk. kopā ar bērniem.

Pilot Beach Resort *****

Šī naktsmītne atrodas 18 km no Retimno, 1 km no Georgiupoles zvejnieku ciema, 3 minūšu pastaigas attālumā no plašas un garas privātas smilšu pludmales. Zilā karoga pludmalei ir lēzena ieeja jūrā, un šeit var būt sastopami milzu jūras bruņurupuči Caretta-Caretta. Viesnīca celta tradiconālā Krētas ciema stilā un tajā jūtama tam piemītošā gaisotne. Skaisti kopta apzaļumota teritorija. Īpaši viesnīcas akcenti: moderns Oliva SPA centrs ar unikālām programmām; jūras velšu restorāns ar kreatīviem suši un svaigi pagatavotām zivīm terasē, no kuras paveras panorāmas skats uz Almiras līci. Var uzrīkot kristību un laulību ceremonijas Sv. Dimitrisa un Sv. Harlampija pareizticīgo kapelā, kas uzcelta viesnīcas krāšņi ziedošajā dārzā. Viesnīcai ir papildu izdevīgi piedāvājumi jaunlaulātajiem un patstāvīgajiem klientiem, tiek piedāvātas romantiskas SPA ceremonijas – SPA-Suite ar džakuzi tropu terasē. Viesiem ir iespēja pievienoties kādai no kūrortviesnīcas piedāvātajām fitnesa nodarbībām, tostarp jogai, pilatēm un ūdens aerobikai. Viesiem ir iespēja radoši darboties mākslas darbnīcā. Attīstīta bērnu atpūtas infrastruktūra. Restorānā pie jūras bērni var baudīt savu ēdienkarti enerģiskas animāciju komandas uzraudzībā, kamēr viesi iepazīst tradicionālus Grieķijas un Krētas virtuves gardumus. Pēc tam viesi var malkot dzērienus kokteiļu bārā vai baudīt deju mūziku rosīgajā bārā Ermis. Iesakām viesnīcu atpūtai pāriem, t.sk. romantiski noskaņotiem, biznesa cilvēkiem, sporta mīļotājiem, kā arī ģimenēm ar bērniem.

Domes Noruz Chania, Autograph Collection *****

Tikai pieaugušajiem (no 16 g.v.) paredzētā viesnīca atrodas 3 km attālumā no Hanijas pilsētas, pie privātās smilšu pludmales. Par viesnīcas interjeru un eksterjeru kūrorts ir saņēmis godalgas. Tā arhitektūra ir aizgūta no Venēcijas Arsenāla, un Krētas smilšakmens ir galvenais izmantotais būvmateriāls. Visos numuros un svītās ir paplašināts balkons vai terase ar tādām ērtībām, kā atpūtas mēbeles, āra vannas un apsildāmais baseins. Viesnīcas lepnums ir lieiskais spa centrs, kura dizains iedvesmojies no tradicionālajiem rokdarbiem. Teritorijā ir 2 baseini ar skatu uz debeszilajiem ūdeņiem un apkārtējām salām. Tāpat, tiek piedāvātas dažādas āra aktivitātes, sākot no jogas parkā, un beidzot ar privātām apmācību sesijām dažādos citos sporta veidos. Uz vietas ir pilnībā aprīkots fitnesa centrs. Viesnīcas kārtības noteikumi paredz, ka vakara laikā viesnīcā ievērojams dress code. Izmeklētu šampanieti un svaigas jūras veltes var baudīt baseina bārā. Bezmaksas pakete jaunlaulātajiem: ziediem izrotāts numurs uz viesu ierašanās laiku, pudele atdzesēta dzirkstošā vīna, apsveikuma grozs ar svaigiem augļiem, tradicionālie grieķu saldumi un konditorejas izstrādājumi, pirmās brokastis ar ziediem – numurā un bezmaksas kokteilis jaunlaulātajiem bārā “Zeen Bar”. Pārim jāņem līdzi laulību apliecība. Pirmklasīga izvēle respektablai atpūtai romantiski noskaņotiem pāriem.

Avra Imperial Beach Resort & Spa *****

Modernā kūrortviesnīca atrodas 23 km uz rietumiem no Hanijas pilsētas un 2 minūšu pastaigas attālumā no Kolimvari pludmales. Modernajos numuros ir plaša vannas istaba un parketa grīdas. Dažos numuros ir privāts vai kopīgu baseins, vai arī plaša terase ar burbuļvannu. Visos - bezmaksas Wi-Fi. Viesnīca piedāvā apzaļumotu dārzu teritoriju un 4 peldbaseinus, tai skaitā 700 m² jūras ūdens baseinu un saldūdens bērnu baseinus. Spa zona piedāvā 8 masāžas telpas un skaistumkopšanas salonu, kā arī pirmklasīgu trenažieru zāli, hamamu un iekštelpu baseinu. Bērniem šeit ir pašiem sava ēdienkarte restorānā, āra rotaļlaukums un bērnu klubs. Brokastis un vakariņas tiek pasniegtas galvenajā restorānā ar terasi, kas vērsta uz baseina pusi. Viesi var nobaudīt grieķu un starptautiskos ēdienus viesnīcas 2 à la carte restorānos. Ir pieejama arī apkalpošana numurā. Vakaros viesnīcas teritorijā ir jāievēro dress-code. Liels un labi tur teritorija, jauki numuri un dzīvokļi. Draudzīgs personāls. Lieliska izvēle prasīgiem visiem, kas pieraduši pie zināma atpūtas standarta.

Solimar Aquamarine Hotel ****

Šī, "Viss iekļauts" tipa viesnīca atrodas 13 km no Hanijas pilsētas, 4 km no Platanjas, 1 km no Geranijas ciema un tikai pāris minūšu pastaigas attālumā no smilšu pludmales ar nosaukumu Pirgos Psilonerou, kurā saulessargi un atpūtas krēsli – bez maksas. Viesnīcā ir pieejams olimpiskā izmēra (50 metru garš) baseins un bufetes tipa restorāns, kuru ieskauj labiekārtoti dārzi. Viesiem tiek piedāvāti plaši numuri ar skatu uz jūru, baseinu vai dārzu. Visi numuri un svītas ir gaumīgi iekārtoti maigos toņos, un katram numuram ir privāts balkons un viesistabas zona ar satelīttelevīziju. Viesnīcas plašajā un apzaļumotajā teritorijā ir tenisa laukums, mini golfa laukums un trenažieru zāle. Bērnu ūdens izpriecām šeit ir nodalījums pieaugušo baseinā, liels rotaļlaukums un bērnu ēdienkarte restorānā. Viesus izklaidē animācija dienas laikā un izklaides programma vakaros. Uz vietas esošajā restorānā viesiem tiek piedāvātas bufetes tipa maltītes ar grieķu un starptautiskās virtuves ēdieniem. Atspirdzinošus dzērienus, kokteiļus un uzkodas var baudīt bārā pie baseina. Viesiem ir pieejams bezvadu interneta pieslēgums koplietošanas zonās. Viesnīcas savrupais novietojums rosina doties klusās vakara pastaigās gar jūras krastu. Iesakām atpūtai ģimenēm.

Mythos Palace Resort & Spa ****

Šī naktsmītne atrodas tikai 4 km attālumā no zvejnieku ciemata Georgioupolis un 17 km attālumā no Retimno, Kavrosas ciemā, un tikai 3 minūšu pastaigas attālumā no smilšu pludmales. Šī kūrortviesnīca atrodas ģimenēm ar bērniem lieliski piemērotā vietā - Zilā karoga pludmalē, ar lēzenu liedagu, dzidru ūdeni un zeltainām smiltīm. Kūrortviesnīca piedāvā pilnībā aprīkotu spa centru. Tā īpaši apmācītie darbinieki ir sagatavojuši viesiem īpašas procedūras. Tās piedāvā mieru, relaksāciju un rūpes, izmantojot dabiskus reģiona produktus, kā arī dažādus augus un ēteriskās eļļas. Viesnīcā ir pieejama plaša reģistratūra ar viesistabu, restorāns un bārs ar lielu terasi, no kuras paveras skats uz baseinu. Viesiem ir pieejama arī bridža istabas, zāle ar satelīta TV, pārtikas veikals, juvelierizstrādājumu veikals, baseina bārs un daudzas citas ērtības. Šis ir apbrīnojami skaists, ekoloģiski tīrs dabas stūrītis. Iesakām atpūtai ģimenēm ar maziem bērniem.

Hydramis Palace Beach Resort ****

Šī naktsmītne atrodas 15 km attālumā no Retimno, Georgiupoles ciemā, 3 minūšu pastaigas attālumā no privātās oļu pludmales ar akmeņainu ieeju jūrā, kuras deļ ierīkotas trepes. Viesiem tiek piedāvāti eleganti iekārtoti numuri ar bezmaksas bezvadu interneta pieslēgumu un mēbelētu balkonu vai terasi. Daži balkoni ir ar skatu uz jūru. Kūrortviesnīcai ir liels baseins, sporta iespējas un pilnībā aprīkots fitnesa centrs. Aktīvāki viesi var nodarboties ar sporta aktivitātēm, piemēram, spēlēt pludmales volejbolu, tenisu un basketbolu. Kūrortviesnīcas restorānā ar skatu uz Krētas jūru tiek piedāvāti grieķu virtuves un starptautiskās virtuves ēdieni. Kūrortviesnīcai ir arī vestibila bārs un baseina bārs. Bērniem šeit ir savs rotaļlaukums svaigā gaisā, miniklubs un neuzbāzīga animācija. Netālu no viesnīcas atrodas dabas un vēstures pieminekļi un objekti, kā arī tradicionālie Krētas ciematiņi ar tavernām un veikaliņiem. Ar satiksmes autobusu iespējams aizbraukt uz Hanjas pilsētu. Iesakām atpūtai ģimenēm.

Kavros Beach ****

Viesnīca ar kompaktu, pret pludmali izstieptu apzaļumotu teritoriju. Atrodas 6 km garās Georgiupoles ciema smilšu pludmales krastā. Viesi var uzspēlēt galda tenisu, biljardu, sportot trenažieru zālē, vai nodarbopties ar ūdenssporta veidiem pludmalē. Tiek organizēti tematiskie vakari ar nosaukumu “Krētas vakars”. Bērniem šeit ir pieejams nodalījums pieaugušo baseinā, bērnu klubs un īpaša ēdienkarte, kā arī rotaļlaukums. Blakus viesnīcai – tavernas un suvenīru bodītes. Blakus viesnīcai ir autobusu pietura, no kuras var doties uz 16 km attālo Retimno vai 5 km netālo Kurnas ezeru, kas ir vienīgais saldūdens ezers uz salas. Lieliska izvēle atpūtai ģimenēm ar bērniem.