VIETAS
Skaista daba un tīras pludmales Titrejengolā
Show titreyengol

Titrejengola ir vienlaicīgi kūrortciemats un labi zināma Turcijas pludmale, kas ir saņēmusi Zilo karodziņu par sakoptību un piekrastes ūdeņu tīrību.

Atrodoties uz austrumiem no Side, kūrorts piesaista daudz tūristu no visas pasaules.

Ciematiņa nosaukums tulkojumā nozīmē "drebošais ezers", un ar to ir saistīts kāds ļoti skaists stāsts. Reiz šeit esot dzīvojis kāds vecs zvejnieks, kurš ezermalā mēdza barot pīles. Tad nu kādu dienu, cenšoties atrunāt vietējos medniekus nešaut uz šiem putniem, lode trāpīja viņam pašam, un vecais zvejnieks gāja bojā. Tai pat momentā simtiem pīļu vienlaicīgi sakustināja spārnus tādējādi pārbiedējot medniekus. Savukārt ezers kopš tā laika esot sācis trīcēt, gluži kā raudādams.

Taču ne tikai skaistā leģenda ir padarījusi slavenu šo vietu. Titrejengola ir patiešām lieliska vieta atpūtai, tās priežu sili, pīniju audzes, apelsīnu plantācijas, kokvilnas lauki un zeltaino smilšu pludmales kopā rada neatkārtojamu ainavu, kādu neatrast nekur citur pasaulē.

Titrejengola lepojas ar augstas kvalitātes viesu apkalpošanu un pirmklasīgām viesnīcām. Piecu zvaigžņu kūrorta viesnīcas atrodas uz pirmās krasta līnijas, savukārt, zemākas klases viesnīcas piedāvā bezmaksas transportu līdz pludmalei.

Ja jūs tomēr vēlaties doties līdz jūrai ar kājām, tad šī pastaiga jums sniegs patiesu baudu. Dodoties cauri mežam vai gar slaveno ezeru, jūs varēsiet uz mirkli uzkavēties un papriecāties par pīlēm, retiem putniem un pat bruņurupučiem.

Kūrorts viesiem piedāvā daudz sporta un izklaides pasākumu. Šeit jūs varēsiet baudīt gardus jūras velšu ēdienus mājīgajā bārā vai restorānā, iet iepirkties un izklaidēties putu diskotēka.

Birkas