VIETAS
Izbaudiet Čirali ciemata mitoloģijas un senatnes apvīto gaisotni!
Show b b 17155422 l b

Izslavēts ar mieru un skaistām ainavām, Čirali ciematiņš atrodas Vidusjūras krastā, netālu no Kemeras. Šajā klusajā un saules pielietajā vietā var pilnībā atslābināties mierpilnā atmosfērā, atpūsties no citos kūrortos pierastās burzmas, trokšņainām viesnīcām un augstajām betona konstrukcijām.

Ciematiņa teritorija tiek uzskatīta par rezervātu, tāpēc būvēt lielizmēra viesnīcas šeit ir aizliegts. Neskatoties uz ciematiņa pieticīgajiem izmēriem, šeit ir diezgan labi attīstīta infrastruktūra, daudz labu retorānu ar vilinošām ēdienkartēm un omulīgi bāri, kuri piedāvā dažādus vietējās virtuves gardumus. Nogaršojiet prasmīgu pavāru pagatavotus ceptos dārzeņus, kurus audzē netālu esošajās siltumnīcās, ārkārtīgi gardo ar gaisa piepūstu bulciņu formas maizi un svaigās zivis. Līdz ar tumsas iestāšanos, restorānos iededz lāpu gaismu, kamēr nesteidzīgās sarunas apspīd virs jūras uzlēkušais mēness.

Čirali var lepoties ar lielisku ziloņkaula krāsas pludmali, kas sniedzas 3 km garumā. Turklāt, ja rūpīgi ieskatās krastā esošajos akmentiņos, tajos var saskatīt gandrīz visas iespējamās krāsas un toņus: bāldzelteno, smaragdzaļo, purpursarkano, zilo, balto un pat ogļu melno. Pasildīt ķermeni un garu glāsmainajos saules staros var turpat uz oļiem vai izmntojot koka zvilņus un saulessargus. No marta līdz novembrim jūra ir ļoti tīra un mierīga, ar tumši zilu ūdeni. Vietējā pludmale atrodas Pasaules Dabas Fonda aizsardzībā un tiek uzskatīta par ekoloģiski tīru vietu. Tieši tālab katru gadu jūnijā un jūlijā no Āfrikas ziemeļrietumiem šeit iepeld milzīgie Kareta bruņurupuči. Tie dēj šeit olas un pēc apmēram 6-8 nedēļām aizpeld krastā jau kopā ar mazuļiem.

Čirali līci no visām pusēm ieskauj dzelzi saturoši kalni, kas tiem piešķir sarkanīgu nokrāsu. Pašu ciematiņu šķietami ielenkušas majestātiskas priedes, kamēr ciematā aug apelsīnu, citronu un sandalkoki, vietām sastopami pat granātābolu koki. Šāda veģetācijas pārpilnība sniedz patīkamu aromātu un veldzējošu pavēni vasaras svelmē.

Netālu no Čirali pludmales atrodas senās Olimpa pilsētas drupas. Tur var apskatīt seno tempļu kompleksus, dižciltīgo cilvēku mājokļus, bet kalna virsotnē atrodas Pirātu cietokšņa drupas. 20 minūšu brauciena attālumā no ciemata slejas Himēras kalns, kura virsmu visu diennakti izgaismo metāna gāzes avotu izdedži. Kā vēsta leģenda, reiz šeit tika nogalināts kāds briesmīgs radījums, un tas vēl aizvien turpina no pazemes spļaut liesmas.

Čirali ir piemērots arī aktīvās atpūtas cienītājiem. To jau sen iecienījuši tie, kam patīk kempingi, trekings, velosports, alpīnisms un joga. Tiesa, šāda veida tūristiem šeit labāk braukt pavasarī vai rudenī, kad laiks ir nedaudz vēsāks. Kamēr bronzas krāsa iedeguma tīkotājiem ideālais laiks ir no jūnija līdz augustam.

Maigais Čirali klimats ļauj atpūsties pludmalē pat ziemā, izbaudot viļņu troksni un daudzās Vidusjūras nokrāsas. Vietējie iedzīvotāji pret viesiem izturas jauki un ar cieņu. Šīs vietas skaistums un miers, mežonīgās pludmales un maigais klimats apbur atpūtniekus jebkurā gada laikā.

Birkas