KULTŪRA
10 lietas, kas jāpaveic Kapadokijā
Show 10 lietas kapadokija
  1. Rītausmā pacelties debesīs ar gaisa balonu, aplūkot apkārtējo ainavu no putna lidojuma un uztaisīt unikālas fotogrāfijas.

  2. Apmeklēt Derinkuju pazemes pilsētu, kuru veido plašs dažādu telpu un pāreju tīkls, lai redzētu, kā agrīnie kristieši pirms vairākiem gadsimtiem šeit dzīvoja un slēpās no arābiem.

  1. Pārnakšņot vienā no nelielajām viesnīcām, kuru numuriņi ir ierīkoti turpat alās, taču, saprotams, tie ir aprīkoti ar visiem mūsdienu civilizācijas labumiem.
  1. Tuvāk vakaram uzmeklēt ar cilvēkiem vispiepildītāko ēstuvi un nogaršot vietējo „superēdienu” - Testi Kebabi, kas ir māla podiņā cepta gaļa ar dārzeņiem.

  2. Izīrēt motorolleri un izbraukāt vietējās ielejas. Ainavu daudzveidība un pat vietām dīvainība ir pārsteidzoša, un papildus komentārus neprasa.

  1. Pieteikties mini grupu ekskursijā maršrutā Goreme – Ihlara kanjons – Derinkuju pazemes pilsēta. Šīs pilsētas vienu no otras šķir pieklājīgs attālums, turklāt, gida detalizētie apraksti lieti noderēs.

  2. Doties pastaigā pa Goreme ieliņām, ielūkoties suvenīru veikaliņos un varbūt pat izlemt par labu tādam lielam pirkumam, kā ar rokām darinātam, neaprakstāmi skaistam paklājam.

  1. Kā nākas aplūkot senās freskas, kuras ir saglabājušās alu sienās izkaltajos tempļos. Šai vietā to ir milzum daudz, tai ir piešķirts brīvdabas muzeja statuss un, lai iekļūtu šai teritorijā, būs jāšķiras no nelielas naudas summas.
  1. Uz pāris stundiņām aizbraukt uz tuvējo Avanosu – podnieku pilsētu - un aplūkot, kā top skaistie, ar rokām veidotie keramikas izstrādājumi.
  1. Otrajā dienas daļā vēl var paspēt nokļūt Učisarā, uzkāpt līdz pils nocietinājuma mūrim, kas atrodas kalnā un izbaudīt skatu, kā rietošā saule izkrāso klinšu sienas visdažādākajos toņos.