VIETAS
El Gūna - ūdenssporta paradīze
Show  denssportu parad ze

Pēc ierašanās Hurgadas lidostā, dodoties uz El Gūnu, iesakām ignorēt pirmo iespaidu, kāds rodas, iebraucot trokšņainajā un nekārtīgajā piepilsētā, kurai seko ziemeļos esošs pelēcīgs tuksnesis. Pēc aptuveni 45 minūtēm, nogriežoties no lielceļa, ieradīsieties zaļajā un krāšņajā El Gūnas kūrortā.

Šai miera ostā dominē terakotas un mandarīna krāsas tuksnesis, kas atrodas blakus zilganzaļajai un siltajai Sarkanai jūrai, ar baltām piekrastes smiltīm. Šī vieta praktiski visu gadu ir kā radīta ūdenssporta cienītājiem.

Ja esat iesācējs vai jums vienkārši nepieciešams nedaudz pieslīpēt prasmes, varat doties uz ūdenssportu centru, kurā var iegūt vai uzlabot kaitošanas un vindsērfinga iemaņas. Savukārt niršanas skolas instruktori interesentus nogādās uz visaizraujošākajām niršanas vietām, kur pat snorkelētājus jeb peldētājus ar masku parsteigs krāsainu tropisko zivtiņu eksplozija.

Turklāt vairākās El Gūnas viesnīcās un pašā pilsētā atrodas daudz un dažādi niršanas centri, kuros pieejams viss, sākot no ekipējuma, intruktoriem un speciālām laivām, beidzot ar labāko niršanas vietu maršrutiem. Un šeit tādu ir daudz!

Jau dažus kilometrus no krasta var atklāt fantastiskus koraļļu rifus, kamēr ap 8 km no krasta atrodas kāds rifs, kuru dēvē par "Delfīnu māju". Nosaukumam atbilstoši, nirstot šeit, jums apkārt riņķos vairāki duči šo piemīlīgo radību. Viens no neaizmirstamākajiem dzīves momentiem garantēts!

Visieteicamākais laiks niršanai El Gūnā ir no jūlija līdz septembrim, kad ūdens temperatūra ir +21-25 grādi pēc Celsija, tāpēc ūdenī jutīsieties labi plānajā niršanas kostīmā. Vidējais niršanas dziļums ir 10 metri, bet ūdens caurredzamība - ap 30 metriem.

Kopā ar neskaitāmām zivju sugām un delfīniem šejienes ūdeņos peld arī astoņkāji un bruņurupuči. El Gūnā ir iespējams nodarboties arī ar praktiski jebkuru citu ūdens sporta veidu. Šeit populāra ir arī burāšana, jo ūdens pārsvarā ir ļoti mierīgs. Savukārt dziļūdens makšķerētājiem, kā izaicinājums būs barakudu vai līdaku ķeršana.

El Gūna ir ideāla vieta atpūtai draugu vai ģimenes lokā, jo šeit garlaicīgi nebūs nevienam, kurš nebaidās samirkt!

Vairāk par El Gūnu lasiet šeit