VIETAS
Mazā un piemīlīgā Avsalara
Show dreamstime xxl 44865489

Tos, kuri ir noguruši no pilsētas trokšņa, diez vai interesēs lieli pilsētu kūrorti. Tiem vairāk labpatiks atpūta maziņās pilsētiņās ar pilnu kūrorta izklaižu programmu. Viena no tādām vietām ir Avsalaras ciemats Turcijas dienvidos, Vidusjūras piekrastē. Atrodoties uz vienas krasta līnijas ar Antāliju un Alāniju, tur ir tik pat patīkama jūrmala kā pie kaimiņiem - ar tīru, siltu ūdeni un smilšainām oļu pludmalēm. Pateicoties palmām un mierīgai atmosfērai, Avsalara tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pludmales zonām apkaimē.

Avsalara ir arī viena no klimata ziņā vissiltākajām vietām Antālijas piekrastē, jo turienes līcis aizsargā pludmales zonu no spēcīgiem vējiem, bet tās bagātīgā daba, kurā burtiski eksplodē visas iespējamās zaļā nokrāsas, sniedz ēnainu veldzi pat vissvelmainākajā dienā. Pludmali šeit klāj tīras smiltis, kuras vietām ir sajauktas ar oļiem.

Caur Avsalaru tek strauja kalnu upīte Alara, kura savu tecējumu uzsāk Tauru kalnos. Šī ir iespēja raftinga faniem justies savā elementā un ļauties adrenalīnam. Turklāt tūristiem šeit ir pieejami visdažādākie pludmales sporta veidi, arī niršana.

Jāatzīst, vēstures pieminekļu gan šeit ir pavisam nedaudz. Upes krastā atrodas viens no retajiem apskates objektiem - sena karavānu piestātne no 13. gadsimta, kas savulaik sniedza pajumti un atpūtu no tālā ceļa nogurušiem ceļotājiem un tirgoņiem. Vēl var aplūkot mošeju ar diviem asiem kā pīķi, gracioziem minoretiem. Taču citādi šis ir ciematiņš ar modernām, dažādas klases viesnīcām, sākot ar ļoti izsmalcinātām, beidzot ar visnotaļ pieticīgām, kuras visas vieno skaista arhitektūra.

Avsalarā ir iespējams noorganizēt arī velo ekskursiju. Taču eksotiskāk ir doties izjādē ar zirgiem pa skaisto kalnu pakāji un izbaudīt vietējās dabas gleznainību.

Ciemata atrašanās vieta ir ērta, pavisam netālu ir daudz vietu ar bagātīgu vēsturi: par "Brīvdabas muzeju" sauktā Side pilsēta, antīkā Aspendosa, kā arī Inžekuma ar Kleopatras pludmali.

Par piemiņu no šī izbrauciena, varēsiet sev līdzi aizvest daudz suvenīru, jo veikalu un pārdotuvju šeit ir pārpārēm. Iepirkties mīlošajiem Avsalara ir īstā vieta. Rosīgais tirgus atrodas pašā pilsētiņas centrā, kas tūristiem nodrošina aizraujošu tirgošanos un oriģinālus Austrumu suvenīrus.

Arī vakarā šeit garlaicīgi nebūs. Dejot gribošajiem, durvis ver dažādi naktsklubi, kas piesaista tūristus, kuri alkst pēc jautrām bezmiega naktīm. Tiem, kuri vēlas ne tikai atpūsties, bet arī uzlabot veselību, Avsalara piedāvā plašu SPA pakalpojumu klāstu, piemēram, turku pirtis, masāžas un visu pārējo, kas parasti ietilpst jūras terapijas (Thalasso) pieciniekā.

Vārdu sakot, jūs sagaida patīkamu iespaidu jūra! Dažkārt viena diena, kas nodzīvota jaunā vietā, sniedz vairāk, nekā mājās pavadīti vairāki gadi.

Image Copyright: © Buschmen | Dreamstime.com - The Beaches On The Coastline Photo

Birkas